Ablaktisztítás télen

Ennek a munkának, amely a videón látszik, volt egy olyan érdekessége, hogy télen kellett csinálnunk, mínusz fokokban. Amivel az a probléma, hogy a tisztítószeres folyadék mindig ráfagyott a kirakat üvegére, és jégvirágot hagyott maga után. :) Nagyon szeretjük a telet és a jégvirágokat, de nem akkor, amikor ablakot kell pucolnunk. :)

Egy olyan megoldást kellett hát találni, amely megakadályozza ezt a gyors fagyást. Négy-öt módszerrel is kellett próbát kellett tenni, míg meglett a tökéletes megoldás: ez pedig egy olyan adalékanyag a vízhez, amelytől nem tud megfagyni. Azután pedig gumilehúzóval lehúzni, amellyel teljesen cseppmentes felületet kapunk.

A videóban már csak a végeredmény látható.

Ami még a segítségünkre volt: egy neoprim munkavédelmi kesztyű, amelyet kifejezetten ablaktisztításhoz használnak. Nem fagy le az ember keze, ahogyan a vízzel dolgozik.

Ez egy üzlethelyiség kirakata volt. Akkor készült a bolt, így a teljes berendezés előtt kívülről és belülről teljesen ki kellett takarítani.

Azóta bárkinél is felmerül, hogy vállalunk-e téli, szabadtéri ablaktisztítást, a válaszunk egy határozott igen. És bár ennek a tevékenységnek a tipikus időszak a tavasz és az ősz, mi probléma nélkül megoldjuk más időszakokban is.