Irodai eszközeink tisztán tartása

Egy irodában sok olyan eszköz van, amelyet minden nap megérintünk. Esetleg nem csak mi magunk, hanem kollégáink, ügyfeleink is. Ilyenek az egér, billentyűzet, monitor, nyomtató vagy akár tollak, kapcsolók, szekrénykilincsek.

Ezek tisztán tartása az alapvető higiénia nagyon fontos része.

Mivel automatikusan nyúlunk hozzájuk nap mint nap, észre sem vesszük, már fel sem tűnik, hogy milyen koszossá tudnak válni!

Sok olyan dolgozó van, akik akkor sem tisztítják meg őket alaposan, miután egy korábbi kollégától öröklik meg, veszik át azokat.

szamologep1
szamologep2

Tipikus példa erre a billentyűzetünk! Ez akkor külön érdekes, ha az irodában, az asztalnál étkeznek a munkatársak, mivel valamilyen okból kifolyólag nem megoldott a konyhai étkezés. Vagy nincs is konyha, esetleg az túl kicsi. Ezáltal a billentyűzet még könnyebben koszolódik, beleszóródik a morzsa, zsírosodik. Vagy éppen belefröccsen a kávé...

Vannak olyan irodák, ahol ezekre a dolgokra is külön figyelmet fordít a takarító, de az a tapasztalat, hogy ez egy erősen elhanyagolt terület. Sem a takarító, sem pedig a munkatársak nem gondoskodnak róla. Amikor mi magunk átveszünk egy-egy területet, olykor égnek áll a hajunk, milyen állapotok tudnak lenni.

Néha sajnos a takarítóknak nincs is kapacitásuk arra, hogy megcsinálják.

Ez nem csak esztétikailag, hanem higiéniai szempontból is fontos! A dolgozóknak is ügyelniük kell erre.

Ugye mennyivel szebb látvány a lenti billentyűzet? :)

billentyuzet tisztitas1 billentyuzet tisztitas2